Треньорът на Ювентус Макс Алегри не можеше да повярва, че "бианконерите" най-накрая спечелиха. Торинци снощи разбиха с 3:0 у дома Болоня в мач от 8-ия кръг на Серия "А" и прекъснаха черната си серия. През септември "Старата госпожа" не записа нито един успех - 2 равенства и 3 загуби в калчото и Шампионска лига, което разклати стола на тактика от Ливорно. 

"В съблекалнята почти не можехме да повярваме, че най-после сме спечелили", каза Алегри. Трябва да напредваме стъпка по стъпка. Надявам се постепенно да скъсим изоставането си от лидерите. Избирам системата на игра според футболистите, с които разполагам. Освиркванията преди мача? Важното е да останем спокойни и да не се поддаваме на емоциите. Септември наистина беше ужасен за нас", треньорът на Юве. 

Относно мача с Болоня, той заяви: "Бяхме единни и показахме дух. Изключвам края на първото полувреме, когато направихме няколко елементарни грешки в атака. Тогава трябваше да намалим темпото и да сме по-прецизни при подаванията. От един месец не бяхме побеждавали и е хубаво, че го направихме убедително. Не трябва да се заблуждаваме, а да мислим как да спечелим и срещу Макаби (Хайфа) в Шампионска лига".  

Тактикът от Ливорно не пропусна да похвали и Аркадиуш Милик, който беше привлечен това лято от Олимпик Марсилия и в 5 мача във всички турнири, вече има 3 гола. "Не мога да кажа, че съм очаквал толкова силно включване от Милик, но знаехме, че той е интелигентен нападател, който умее да се измъква от защитниците. Бях сигурен, че ще направят добър тандем с Душан Влахович. Завръщането на Адриен Рабио и Мануел Локатели също беше важно. Адриен притежава различни характеристики от останалите ни халфове. Той е в перфектна футболна възраст и очаквам силен сезон от него", каза още Алегри.

Снимка: БГНЕС