Треньорът на Ювентус Макс Алегри остана много доволен от победата с 2:0 над Интер в голямото дерби на Италия. Тактикът от Ливорно обаче предупреди "бианконерите", че важният успех не решава всички проблеми, които се натрупаха от началото на сезона. "Старата госпожа" започна кампанията кошмарно, отпадна в групите на Шампионска лига, където допусна пет загуби от шест мача, но с вчерашния успех се изкачи на 5-то място в Серия "А".

"През първото полувреме извадихме късмет. Но ние имахме по-активна нагласа, играчите си помагаха един на друг, а така е най-лесно да постигнеш добри резултати. Новата система (б.р. - 3-5-1-1) ни дава повече солидност, но по-важното е, че отборът играе задружно, защитава се добре, разбира кога е време да страда и може да издържи 95 минути. По-рано през сезона щяхме да издържим 30 минути и след това да рухнем. В момента обаче хвърляме всичко, дори и в трудните моменти. Това е важна стъпка. Това е правилната нагласа и така се вдига конкуренцията в състава", заяви Алегри.

"Много е приятно да победиш Интер след три загуби и едно равенство в последните четири сблъсъка. Важно бе да спечелим този пряк сблъсък. Стояхме добре технически и единственият риск дойде след грешката на Рабио, която доведе до положението за Лаутаро Мартинес. С такава нагласа е по-малко вероятно да получаваме голове. Сезонът е дълъг. Имахме някои засечки, особено в Шампионската лига. Приятно е да победиш голям отбор като Интер, но моментално трябва да се съсредоточим върху следващите два мача, за да можем да завършим позитивно 2022 година. Сезонът е дълъг, Наполи се справя впечатляващо до момента, но ще видим какво ще стане след Световното. Нашата цел е да се представим възможно най-добре до края. Не трябва да мислим, че тази победа решава всичките ни проблеми и сезонът свършва. Трябва да вървим стъпка по стъпка", каза още треньорът. 

Снимка: БГНЕС