Треньорът на Ювентус Макс Алегри остана много доволен от победата с 3:0 над Лацио в последен мач от Серия "А" за тази календарна година. В герой за "бианконерите" се превърна Мойс Кийн, който вкара първите два гола във вратата на "Орлите". 

Преди седмица критикуваният нападател донесе успеха и с 1:0 над Верона и тактика от Ливорно разкри на какво се дължи добрата форма на Кийнс. 

"Футболистите се справиха добре, особено след толкова труден месец. Мачът не беше лек, затворихме свободните пространства за Лацио и не им дадохме никакви шансове да застрашат вратата ни до последните минути".

"Паузата идва в добър момент за нас, защото през сезона постоянно сме преследвани от контузии. Целият отбор се труди здраво, затова допускаме малко голове. Щях да съм ядосан, ако ни бяха вкарали гол накрая. Мойс Кийн? Той е много по-балансиран в момента, старае се, свали 5-6 килограма и вече подхожда към мачовете по много по-правилен начин", каза Алегри. 

С победата Юве събра 31 точки и се изкачи до 3-то място след чудесната си серия от 6 поредни успеха в калчото, в които не допусна и гол. Торинци имат 31 точки, лидерът Наполи е с 41 пункта, а между тях с 33 т. е Милан. Следват Лацио и Интер с по 30 т. 

"Наполи наложи невероятно темпо. Не мисля, че Скудетото може да бъде спечелено с по-малко от 90 точки. Преди 6 кръга никой нямаше да повярва, че сега ще сме трети в класирането. Това е крачка напред. Сега трябва да презаредим батериите и да сме готови да продължим през януари", добави Алегри. 

Снимка: БГНЕС