Победата на Ювентус с 1:0 над Кремонезе вчера беше седма поред за Старата госпожа в Серия А. Бианконерите освен това не са допуснали нито един гол в тази серия. След 9-ия кръг на първенството хората на Алегри бяха на 7 точки зад челната четворка. Сега са трети на 4 точти пред петия в таблицата. Това са 11 точки наваксани в битката за Шампионската лига в рамките само на 7 кръга.

След деветия кръг Ювентус беше осми в класирането, а сега е трети. Благодарение на поражението на Наполи снощи, Юве скъси разликата до лидера а 7 точки, а бяха 10 след 9-ия кръг. В периода от седем поредни успеха Ювентус взе пет точки повече от Милан, 3 повече от Интер, 11 повече от Лацио, 10 повече от Рома, и 14 точки повече от Аталанта.

Серията от седем сухи мрежи е най-добрата за Ювентус от 2018 г. насам, когато пак при Масимилиано Алегри тима направи 10 поредни мача без допуснат гол. В последните седем кръга най-добрата защита след тази на Старата госпожа е на Рома - пет допуснати гола. Наполи е инкасирал 6, Милан, Торино и Лече - по 7.