Ювентус разби с 3:0 като гост Салернитана в среща от 21-ия кръг на Серия А. Успехът на стадио „Ареки“ в Салерно върна „Старата госпожа“ на победния път след 3 мача без победа в Калчото.

В герой за „бианконерите“ се превърна Душан Влахович. Сръбската суперзвезда на гранда от Торино започна като титуляр за първи път от ноември миналата година и избухна с 2 гола и асистенция за боя над „морските кончета“. 23-годишният нападател откри резултата от дузпа в 26-ата минута и вкара за 3:0 в 47-ата минута. Той асистира за попадението на сънародника си Филип Костич точно преди почивката.

Хората на Макс Алегри доминираха на терена и стигнаха до трите точки със завидна лекота. Домакините се разминаха с още по-разгромна загуба, след Анхел ди Мария и резервата Мойс Кийн нямаха късмет и треснаха гредите. За беда обаче „бианконерите“ дадоха и свидна жертва. Фабио Мирети получи контузия в 43-ата минута и напусна терена на носилка.

Така Юве за първи път спечели 3 точки в шампионата след отнемането на 15 точки от актива на клуба. Грандът от Торино е 11-и с 26 пункта. Салернитана е на 16-а позиция с 21 точки.

Двубоят на „Ареки“ започна двуостро. Атаките се редуваха и към двете врати. В 4-ата минута Влахович с глава не уцели целта.

Чистите положения почти липсваха и така се стигна до 25-ата минута, когато съдията Антонио Рапуано отсъди дузпа за гостите. Ханс Кавилия фаулира в пеналта Фабио Мирети. Зад топката застана Влахович и прати топката в мрежата на Очоа. Тако сърбинът реализира първия си гол за „бианконерите“ от 15 октомври миналата година.

Малко по-късно Влахович стреля от воле, но над напречната греда. В 43-ата минута Фабио Мирети получи контузи и се наложи да бъде заменен принудително. На неговото място влезе Фаджоли.

В 45-ата минута и с малко късмет Юве удвои преднината си. Влахович не успя да уцели добре топката при центриране към него в пеналта и се превърна в асистент на Филип Костич, който от няколко метра я прати във вратата – 0:2. В добавеното време на първата част Локатели едва не направи резултата класически, но Очоа се справи.

Само около 90 секунди след антракта Юве уби съвсем крехките надежди на домакините да се върнат в мача. Фаджоли успя да пресече лош пас на домакините, след което пусна в коридор към Влахович, който с едно докосване матира Очоа за 0:3.

Домакините изглежда съвсем се предадоха след този гол. В 59-ата минута Анхел ди Мария тресна напречната греда със страхотна тупалка.

Салернитана все пак показа зъби в оставащото време до края. В 62-ата минута Бонацоли стреля от воле, но топката мина покрай дясната странична греда на Шчесни. Дилан Брон също не успя да порази целта в 71-ата минута след шут отдалеч.

В 86-ата минута влезлият като резерва Мойс Кийн удари втора греда за Юве. Той получи топката в пеналта и нацели дясната странична греда.

До края домакините нямаха сили да вкарат поне почетен гол, а Ювентус отново се върна на победния път.

Салернитана - Ювентус 0:3

Голмайстори: 0:1 - Душан Влахович (26-д), 0:2 – Филип Костич (45), 0:3 – Душан Влахович (47)

Салернитана: Очоа, Самбия, Троост-Еконг, Брон, Брадарич, Кандрева, Кулибали, Кавиля, Вилхена, Диа, Пьонтек

Ювентус: Шчесни, Данило, Бремер, Сандро, Де Шилио, Рабио, Локатели, Мирети, Костич, Ди Мария, Влахович