Скандалът с отнемането на 15 точки на Ювентус придобива нови измерения. От видео, плъзнало в социалните мрежи, става ясно, че прокурорът Чиро Санториело, обвинил клуба, ненавижда "Старата госпожа".

В клипчето от 2019 година той заявява, че "мрази "бианконерите" и е тифозо на Наполи. Санториело говори много открито за футболните си предпочитания  и определено не лъже.

"Голям фен съм на Наполи и мразя Ювентус", са част от думите на Санториело.  

Това неизбежно това ще повдигне въпроси относно доколко главният прокурор е безпристрастен в разследването в скандала, кръстен Prisma. 

Припомняме, че Италианската футболна федерация наказа "бианконерите" с отнемане на 15 точки от Серия "А" за изкуствено надуване на трансферните суми с цел увеличаване капиталовите печалби. Решението беше взето изцяло въз основа на нови доказателства, предоставени от Санториело.

Още няколко клуба бяха разследвани, но само Юве наказан. Наскоро прокурорът заяви, че това е така, защото действията са повлияли на резултатите на Юве на терена.

Интересното е, че Наполи е разследван по същата причина за привличането на голмайстора си Виктор Осимен, но засега няма санкции за лидера в калчото. 

Снимка: БГНЕС