Ювентус победи с 2:1 Лече в мач от 33-ия кръг на Серия "А", игран в Торино.

Успехът за "бианконерите" дойде по-трудно от очакванията, но с него отборът се върна на победния път, след като преди това не бяха печелили в 4 поредни срещи в калчото – 3 загуби и 1 равенство.

Другата добра новина за Юве е, че Душан Влахович най-накрая се отпуши, при това с красив гол. В класирането торинци имат 63 точки и излязоха на 2-ро място преди домакинството на Лацио на Сасуоло тази вечер. Лече остава на 16-та позиция с 31 т.


Първото полувреме не премина в много високо темпо, но за сметка на това предложи интересни моменти.

Още в самото начало Асан Сисей се измъкна зад гърба на Глейсон Бремер и засече за 1:0, но голът беше отменен за тънка засада.

После Филип Костич опита да вкара с прехвърлящ удар от тъчлинията към далечната греда и не беше далеч от феноменално попадение.

След четвърт час игра Юве поведе. Леандро Паредес отправи истински снаряд от фаул от дистанция и топката влетя в долния ляв ъгъл за 1:0!

В средата на полувремето Николо Фаджоли изведе Фабио Мирети, който най-накрая вкара първия си гол за Юве. Но радостта трая кратко, защото полуавтоматичната система показа засада с милиметри и отличната комбинация между юношите на "Старата госпожа" се оказа безрезултатна.

В 36-ата минута Данило игра с ръка в наказателното поле и Лече получи дузпа. Зад топката застана Сисей, който с мощно изпълнение в долния десен ъгъл не даде шансове на Войсчех Счесни за 1:1!

Юве бързо възстанови аванса си, след като в 41-ата минура Филип Костич центрира и Душан Влахович с фамозно воле най-накрая сложи край на головата си суша – 2:1! Това беше първи гол за сръбския стрелец в калчото от 7 февруари и първи във всички турнири за Юве от 16 март.

След почивката домакините доминираха и след час игра Данило засече с глава центриране от корнер, но нацели гредата. По-късно Счесни направи двойно спасяване, а Паредес, Мирети и Костич пропуснаха да сложат точка на спора. Юве все пак удържа аванса си и спечели с 2:1.

Ювентус – Лече 2:1

Голмайстори: 1:0 Паредес (15), 1:1 Сисей (36-д), 2:1 Влахович (41)

Ювентус: Счесни; Бремер, Бонучи, Данило; Де Шилио, Фаджоли, Паредес, Мирети, Костич; Ди Мария, Влахович
Треньор: Макс Алегри

Лече: Фалконе;  Басчирото, Романьоли, Умтити, Пецела; Гонсалес, Хюлманд, Малех; Удин, Сисей, Банда
Треньор: Марко Барони

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Франческо Форнеау
Жълти картони: Умтити (Лече)

Снимка: БГНЕС