Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри е убеден, че 36-кратният шампион на Италия ще се справи много по-добре през следващия сезон, предаде "Ройтерс".

Отборът от Торино бе наказан с отнемане на 10 точки от Италианския футболен съд заради нередности при трансферите, и е на седмо място в Серия А, което му осигурява право на участие в Лигата на конференциите.

"Следващия сезон ще се опитаме да се справим по-добре. Моята страст не е под въпрос", каза Алегри на пресконференция преди гостуването на тима на Удинезе.

"Засега сме в Лигата на конференциите и имаме нужда от хубав мач в Удине за Лига Европа, но не зависи само от нас", каза специалистът.

"Моите футболисти свършиха добра работа и през следващия сезон ще е различно", обеща той. "Ние имаме силна база за следващата година, а всеки проблеми си има решение", вярва Алегри, цитиран от „БТА“.

Алегри е обект на критики във втория си период в Юве заради липсата на трофеи и защитния стил на игра в последните две години. "Винаги има някой, който е щастлив, и някой, който не е. Това се случва, дори когато печелим трофеи", мисли треньорът.

"Това е част от играта, трябва да анализираме двата трудни сезона, но футболът не е точна наука. Трябва да работим здраво и да се опитваме да правим по-малко грешки. Перфектността не съществува", убеден е той.

"Има умора и гняв, която чувствам, когато не печелим", добави Алегри. "В противен случай ставаш като другите, за които няма значение дали печелиш или губиш. Трябва да запазим този гняв и да го покажем на терена", каза още италианецът.

"Влахович, Бремер, както и Де Шилио, Фаджоли и Погба ще липсват за мача утре", завърши Масимилиано Алегри.