Както Турция, така и Германия се надяват да убедят тийнейджъра на Ювентус Кенан Йълдъз да играе за техните национални отбори. 18-годишният играч е представлявал Турция на ниво U17 и U21, но е роден в баварския град Регенсбург. Баща му е турчин, а майка му е германка, което означава, че има право да представлява и двете нации.

Фабрицио Романо съобщава, че Турция обмисля да прати повиквателна на Йълдъз в близко бъдеще, надявайки се, че той ще посвети дългосрочното си бъдеще на националния отбор. Твърди се също, че Германия "следи" напредъка на младежа.

Йълдъз се присъедини към Ювентус миналото лято със свободен трансфер от Байерн Мюнхен след изтичането на договора му с гиганта от Бундеслигата. Оттогава той впечатлява с юношеския тим на Старата госпожа и представянето в Next Gen. От това лято е в първия отбор, а миналия уикенд направи дебюта си в Серия А, като влезе от пейката срещу Удинезе.

Смята се, че Юве също се опитва да обвърже високооценения младок с нов договор, тъй като настоящият му договор изтича през лятото на 2025 г. Самият халф стана обект на интересни закачки в медиите, като беше цитиран треньора Масимилиано Алегри относно прическата на Йълдъз.