Федерико Киеза прави отличен старт на сезона в Серия А. Италианският национал вкара 4 гола за Ювентус в първите 7 кръга и бианконерите делят третото място в таблицата - на четири точки зад лидерите Интер и Милан. Крилото обаче гледа европейските мачове по телевизия, защото Ювентус беше изваден от турнирите заради машинации с финансите.

"Две поредни години сме без трофеи, това не радва клуба, а вероятно се отразява и на възприемането на отбора отвън", обяви Киеза пред Тутоспорт. "Но целта ни е да се класираме за следващата Шампионска лига, както вече направихме миналата година, когато резултатът ни беше отнет, след като го бяхме постигнали на терена. Ние трябваше да сме в Шампионската лига. Тогава, за Бога, нека видим къде ще бъдем през март... тогава ще разберем дали можем да се стремим към нещо повече!"

Киеза не е съгласен с наказанията, които миналия сезон бяха наложени на Ювентус. "Мисля че, доколкото съм запознат, щеше да е по-правилно да разгледаме въпроса в края на сезона. С началото на сезона обаче беше наистина трудно да се справим. Можеш да очакваш и санкции, но когато видиш в конкретика, че таблицата изведнъж се променя..."

"Излизали сме на терена и винаги сме давали всичко от себе си, очевидно е, че ни боли, когато виждаме внезапното понижаване на класирането. А след това отнетите, върнатите и отново отнетите точки, това изобщо не беше лесно за възприемане".

Миналите две години Киеза бе преследван от травми. Той претърпя тежка операция на коляното, която го извади от игра за година. "Добре съм, всъщност, наистина съм добре. Процесът на възстановяване от контузията вече е зад гърба ми. Наистина вече не искам да чувам думата възстановяване. Сега съм в най-добрата си форма както физически, така и психически."

Той бе попитан дали му харесва да играе като нападател. От началото на сезона Алегри го пуска до Душан Влахович. "Ако изобщо има нещо, то това е възприятие, което идва отвън. Мисля само за това, че работя усилено, за да се подобрявам всеки ден, с увереност в избора на треньора да ме изведе напред. И мисля, че започнах добре този сезон."