Николо Фаджоли, Сандро Тонали и Николо Дзаниоло са изложени на риск да пропуснат Евро 2024 заради незаконни залагания. 

Халфовете на Ювентус и Нюкасъл почти сигурно ще понесат тежки наказания, докато футболистът на Астън Вила може и да се размине, защото твърди, че е играл само покер и блекджек.

Il Corriere dello Sport и Gazzetta твърдят, че Тонали е готов да последва примера на Фаджоли, като си сътрудничи с Италианската футболна федерация (FIGC)  и прокурора в Торино и търси сделка за признаване на вината.

Това обаче ще доведе до наказание от най-малко 18 месеца, което означава, че полузащитникът на Нюкасъл ще пропусне Евро 2024, при условие че Италия се класира. Наказанието на Фаджоли може да бъде по-кратко, вероятно в рамките на 10 месеца, но това все пак ще попречи на полузащитника на Ювентус да участва на турнира, домакин на който е Германия следващото лято.

Според печатното издание на Il Corriere dello Sport от понеделник (страница 2), Тонали ще бъде изслушан от прокурора на FIGC тази седмица.

Базираният в Рим вестник твърди, че Дзаниоло е в различна ситуация, тъй като футболистът на Астън Вила отрече да е залагал на футболни мачове. Неговите агенти казаха, че бившата звезда на Рома играе само покер и блекджек. 

Ако бъде потвърдено, Дзаниоло ще избегне забрана, но ако бъде признат за виновен в залагане на футболни мачове, 24-годишният играч също ще бъде изправен пред 
продължителна забрана и няма да участва на предстоящото Европейско първенство.

Снимка: БГНЕС