Треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, говори след победата на неговия тим над Фиорентина с 1:0. След трите точки "бианконерите" заемат второ място във временното класиране, на две точки от лидера Интер.

"Срещу Фиорентина няма как да имаш лесен мач. Те са много подвижни в атака, но ние се представихме страхотно. Успяхме да вкараме гол, страдахме повече през първото полувреме, докато през второто Шчесни не трябваше да прави нито едно спасяване, въпреки всички центрирания. Съжалявам, че след като печелехме топката с първата преса, не се възползвахме максимално от онези потенциални контраатакуващи ситуации, когато имаше необходимите пространства. Мачовете понякога трябва да се изстрадат и да се спечелят с добра защита“, каза цитираният от Фокус Алегри след срещата на "Артемио Франки“.

"В Ювентус винаги трябва да гледаме напред, но това не означава, че се целим в Скудетото. Интер, Милан и Наполи са по-добре оборудвани, те са по-консолидирани, докато ние разчитаме на някои млади и неопитни играчи. Дербито с Интер няма да реши нищо, сезонът е много дълъг и имаме да чистим слабости в играта. Интер е изграден от години, за да спечели титлата. Независимо от надпреварата за първото място, Интер-Юве винаги е важен мач. Преди това обаче имаме среща с Каляри, който се спечели последните си три мача", добави италианският специалист.