Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри настоява, че Интер е фаворит за титлата в Серия А. Утре вечер бианконерите се изправят срещу големия си съперник в Дерби д'Италия.  Юве е втори в класирането на 2 точки зад Интер. 

"Това е важен мач за нас и е част от пътя ни за развитие. Ще бъде хубаво да изиграем този мач. Срещаме се с фаворитите за спечелване на титлата. Те също го казаха и това не е новина", заяви Алегри. "Това не е решаващо, въпреки че от психологическа гледна точка е важно за нас. Щастлив съм от моя отбор. Знаем, че се изправяме срещу силен съперник, който вероятно е с по-голямо самочувствие от нас. Всичко е по-просто, отколкото изглежда, те са по-самоуверени, но все пак това ще бъде важен мач".

Юве има проблеми с контузени играчи. Тимъти Уеа и Данило ще пропуснат мача, но Алекс Сандро и Локатели са на разположение. "Алекс Сандро се завърна, Данило ще се завърне преди мача в Монца. Ще преценим състоянието на Уеа. Локатели тренира през последните три дни. Утре ще реша дали той ще започне или ще отиде на пейката. Разполагаме с Николуси. Камбиасо и Айлинг Джуниър. Те могат да играят в средата на терена и не мисля, че би било добре да сменяме системата след 12 мача", продължи босът на Старата госпожа.

"Можем да го направим по време на мача, но нямаме проблеми в средата. В атака всички са в доста добра форма, нуждаем се от добро представяне от тези, които започват, и от тези, които ще бъдат включени в течение на мача"