Ювентус се класира за 1/2-финал за Купата на Италия, след като срази с 4:0 Фрозиноне в Торино.

Чудовищна вечер имаше Аркадиуш Милик, който заби първите три гола в сблъсъка, а четвърти негов беше отменен за засада. Все пак перлата на "Старата госпожа" Кенан Йълдъз вкара четвърто попадение за торинци, които имаха тотално надмощие през всичко 90 минути.

Много силна среща изигра и Уестън Маккени, който се отличи с две асистенции и няколко опасни удара, но добрите намеси на Микеле Черофолини лишиха и американеца от гол. 

В спор за място на финала "бианконерите" ще срещнат Лацио в два мача. Другата двойка противопоставя Фиорентина и Аталанта. 


Юве натисна още от самото начало и в 9-ата минута Фабио Мирети спечели дузпа, след като се измъкна между трима футболисти на гостите. Зад топката застана Аркадиуш Милик, който не сбърка – 1:0!

Фрозиноне отговори с удар на Абду Харуи, който не затрудни Матия Перин и след това домакините на няколко пъти пропуснаха да удвоят преднината си. Удар на Мирети от наказателното поле беше блокиран, при добавката Филип Костич също не успя да вкара. 

После Милик на два пъти се размина с гола, но в 38-ата минута успя отново да се разпише. Той намери с дълъг пас Уестън Маккени от центъра, американецът изчака включването на поляка, Милик овладя на гърди и с шут отблизо матира Микеле Черофолини за 2:0! 

След подновяването на играта вратарят на гостите спаси удар на Маккени, но в 48-ата минута остана безпомощен за трети път в мача. Фрозиноне сбърка при изнасянето, Мануел Локатели отне и подаде към Милик, който отблизо оформи хеттрика си!

Десетина минути по-късно полският стрелец показа, че тази вечер е във вихъра си след четвърти гол, но той беше отменен за засада.

След час игра Кенан Йълдъз покачи на 4:0! Маккени центрира на далечната греда, където перлата на "Старата госпожа" засече атрактивно от въздуха. До края не падна нов гол. 

Ювентус – Фрозиноне 4:0

Голмайстор: 3:0 Милик (11-д, 38, 48), 4:0 Йълдъз (61)

Ювентус: Перин, Гати, Бремер, Данило, Уеа (71-Камбиазо), Костич, Маккени, Мирети (62-Айлинг-Джуниър), Локатели (62-Кавилия), Йълдъз (78-Нонге), Милик (62-Влахович)

Фрозиноне: Черофолини, Околи, Романьоли, Лусуарди, Лирола (79-Бонифаци), Мацители (59-Беренечеа), Брешани, Гаритано, Харуи (59-Джели), Ибрахимович (46-Соуле), Жорже (79-Шедира)

Снимка: БГНЕС