Защитникът на Палмейрас Педро Фелипе кацна в Италия тази сутрин, за да премине медицински прегледи и да подпише договора си с Ювентус. 19-годишният бразилски централен защитник се присъединява към Старата госпожа с договор за шестмесечен заем с опция за закупуване на стойност 2 млн. евро. Той ще бъде включен в състава Next Gen на клуба, което ще му даде възможност да продължи развитието си с редовно игрово време.

Педро Фелипе се изяви като вълнуващ талант в младежката система на Палмейрас през последните няколко години, привличайки вниманието на редица клубове в Европа, но в крайна сметка Ювентус спечели надпреварата за подписа му. Както уточнява Джанлука Ди Марцио, Фелипе ще завърши трансфера си в Ювентус днес, след като тази сутрин кацна в Торино и премина медицински прегледи, преди да подпише договора си.

19-годишният футболист е сравняван със сънародника си и сегашен съотборник Глийсон Бремер, известен с качествата си на играч с топка, с позиционирането си в защита и със способността си да се впуска в решителни единоборства.