Трансферът на Мойс Кийн в Атлетико Мадрид е спрян, след като клубът изрази известни опасения след медицинските прегледи на нападателя на Ювентус. Отборът на Диего Симеоне се съгласи да подпише договор с 23-годишния италианец за шестмесечен наем на стойност около 500 000 евро, без опция за закупуване. През този сезон Кийн няма много поводи за радост в Торино. Той така и не е вкарал гол, а изпадна на дъното на йерархията при нападателите в Юве.

Кийн не се е появявал в игра за Ювентус от 8 декември, когато за кратко се появи на пейката при победата с 1:0 над Наполи. Той пропусна последните девет мача заради контузия на прасеца, но се очакваше да се завърне скоро. Както разкрива Sky Sports Italia, трансферът на Кийн в Атлетико е попаднал в задънена улица след медицинските прегледи в испанската столица в понеделник вечерта. Медицинският щаб на клуба е установил, че травмата на прасеца му е по-сериозна, отколкото са описали колегите им в Торино, и в момента се водят преговори между двата клуба.

23-годишният италиански нападател няма отбелязан гол в продължение на 472 минути игра за бианконерите през този сезон, като последният му гол бе при победата с 1:0 над Хелас Верона в началото на април миналата година.