Мойс Кийн ще остане в Ювентус в обозримо бъдеще, след като трансферът му под наем в Атлетико Мадрид пропадна на последния етап. 23-годишният италиански нападател беше само на крачка от това да се присъедини към отбора на Диего Симеоне за шестмесечен наем без опция за закупуване. Той завърши медицинските си прегледи в испанската столица, но изследванията притесниха Атлетико. Докторите казаха, че Кийн ще отсъства поне още месец, защото в момента лекува травма в прасеца.

В крайна сметка Атлетико реши да не подписва договор с Кийн под наем, което го принуди да се върне в Ювентус. Според някои информации той все пак може да напусне под наем за втората половина на този сезон, като играчът желае да получава редовно игрово време в навечерието на Европейското първенство през лятото.

Ювентус вече е решил да задържи Кийн за момента и ще го остави в състава до края на сезона. Той ще завърши възстановяването си в Торино, след което ще се завърне в състава на Масимилиано Алегри. 23-годишният играч, който има договор със Старата госпожа до юни 2025 г., не е вкарвал за клуба от победата с 1:0 над Верона в началото на април миналата година.