Бившият нападател на Ювентус Дарко Ковачевич вярва, че Душан Влахович може да се превърне в един от най-добрите футболисти в света на фона на демонстрираната отлична форма за гранда от Торино през последните седмици.

24-годишният сръбски нападател напоследък оправдава цената, за която бе закупен - 80 милиона евро, отбелязвайки 10 гола в последните си 9 мача в Серия А.

"Душан винаги е бил страхотен нападател, просто трябваше да влезе в най-добрата си форма. Талантът му никога не е бил под въпрос. Говорим за млад, но завършен централен нападател", коментира Ковачевич пред италианския вестник Gazzetta dello Sport по повод сънародника си.

"От януари насам е в отлична форма и многото попадения, които реализира са естествената последица от това. Убеден към и се надявам, че това е само началото. Влаходим е много силен и ще вкарва още голове за Ювентус в следващите години", каза още Ковачевич, а колкото до сравненията със звездата на Манчестър Сити Ерлинг Халанд, Дарко Ковачевич коментира:

"Оставам убеден, че Душан може да стане един от най-добрите централни нападатели в света. Да, точно като Холанд."

"Защо Влахович да не завърши сезона с 25 гола? Ако задържи формата си, мисля, че той може да отбележи още 10 попадения до края на сезона", завърши 50-годишният Дарко Ковачевич.