Ювентус се класира на финала на Купата на Италия, въпреки че загуби с 1:2 от Лацио в реванша от полуфиналите. Старата госпожа продължава напред с общ резултат 3:2 от двете срещи. Влезлият от пейката Аркадиуш Милик вкара решаващия гол в 83-ата минута с първото си докосване до топката. Така Юве ще играе за 22-и път на финал за Купата на Италия. Той е на 15-и май и съперник ще бъде победителя от Аталанта – Фиорентина.

Преди три седмици в Торино, бианконерите спечелиха с 2:0, с голове на Федерико Киеза и Душан Влахович. Гати бе наказан за Юве и не игра днес, а в състава на домакините се завърнаха Алесио Романьоли и Матео Гуендузи, въпреки че Чиро Имобиле все още не е напълно здрав, а Иван Провала и Даичи Камада са извън строя.

Началото беше идеално за Орлите, които поведоха в 12-ата минута след корнер. Алекс Сандро сбърка и не попречи на Тати Кастеянос, който с глава заби топката в ъгъла – 1:0. Юве имаше отличен шанс да изравни, но след центриране на Киеза, Влахович засече топката и вратаря Мандас я изби с крак. В самия край на първото полувреме Кастеянос пропусна златен шанс за втори гол. Грешка на Данило го остави очи в очи с вратаря, но Перин спаси удара на нападателя на Лацио.

Перин не успя да направи нищо в 49-ата минута, когато отново Кастеянос бе точен. Този път Бремер сбърка позволявайки на нападателя да поеме топката и да стреля в мрежата – 2:0 и изравнен резултат от двата мача.

Юве тръгна напред и Влахович пропусна добра възможност. Алегри направи смени и това се оказа ключово. В 83-ата минута след центриране топката се озова у Уеа, който стреля остро към вратата и Милик засече от 2-3 метра в празната мрежа – 2:1.

Това се оказа и решаващият момент в мача, който прати Юве напред. Бианконерите запазиха шанс да спечелят първи трофей в последните 3 години.