Един от легендарните играчи на Ювентус Джорджо Киелини в интервю за местен подкаст разказа за времето, когато Кристиано Роналдо пристигна в Торино. Това се случи през лятото на 2018 г., когато Роналдо дойде от Реал за 117 милиона евро .

„Неговият характер в трудни моменти ме впечатли. „През първата си година в Ювентус той искаше да шокира целия свят и да покаже на всички, че е по-велик от целия Реал Мадрид“, каза Киелини пред подкаста BSMT.

Сезонът беше такъв, че Ювентус имаше може би най-големия шанс да стигне до европейската титла, но в крайна сметка всичко завърши с отпадане от Аякс още на четвъртфиналите: „Нямахме късмет с контузии и тази загуба от Аякс наистина ни удари тежко. Ако бяхме преминали Аякс и бяхме стигнали до финала, Роналдо щеше да ни изведе до титлата“.

Киелини не крие, че годините са се отразили на играта на Кристиано, но това не е основната причина Ювентус да не е печелил титла в Шампионската лига от почти 30 години: „През следващия сезон качеството на играта му падна, поради възрастта си той вече не можеше да носи отбора на гърба си. Той беше черешката на върха на тортата, но му липсваше по-голяма торта".

Въпреки това Кристиано завърши престоя си в Ювентус с две скудетата, две Суперкупи на Италия и една Купа. Той отбеляза 101 гола в 134 мача и стана 14-ият най-ефективен голмайстор в историята на клуба.

„Оценяваме неговите усилия и отдаденост. Той е многонационален играч, но се вписа много добре в отбора. Не е като другите и не може да бъде. Не можеше да го поканиш на обяд, но на терена той никога не разочарова. Дори на отборни вечери. Уважаваше всички, беше обсебен от грижата за тялото си и как да го запази възможно най-дълго. Дори днес той иска да вкарва голове, да печели и да печели трофеи. „Беше чест да бъда негов капитан в Ювентус и да живея част от кариерата си с такъв шампион“, каза Киелини.