Тази вечер Болоня ще се изправи срещу Ювентус в мач от Серия А, а треньорът на домакините Тиаго Мота се очаква да се срещне с президента на клуба Джоуи Сапуто тази седмица, за да обсъдят бъдещето му.  Мота ще проведе разговори със Сапуто и директорите на клуба тази седмица, след като срещне представители на Ювентус, който има огромно желание да привлече Мота за следващият сезон. Очаква се бианконерите да говорят с треньора на Болоня след мача довечера.

Експертът по трансферите на Football Italia Матео Морето разкри в предаването Daily Briefing на Caught Offside, че решаващата среща ще се състои по-късно тази седмица, а според "Гадзета дело спорт" тя може да се случи дори във вторник, когато играчите и служителите на Болоня ще отпразнуват историческия сезон с барбекю в тренировъчния си център.


Миналия уикенд Мота заяви, че все още не е взел решение за бъдещето си, но според Морето Ювентус е уверен, че бившият полузащитник ще бъде следващият им треньор за 2024-25 г. Множество източници твърдят, че гигантите от Серия А са готови да предложат на Мота двугодишен договор на стойност 3,5 млн. евро на сезон плюс опция за още една кампания. Договорът на Мота на "Стадио Дал'Ара" изтича следващия месец.