Поредният мечтан финал за купата на Германия няма да се състои този сезон, защото Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд излизат един срещу друг в директен сблъсък за финала.

Баварците ще бъдат домакини на "жълто-черните", отреди тегленият преди минута жребий. Волфсбург пък ще бъде гост на Арминия Билефелд.

"Вълците" бяха първият изтеглен отбор, но Арминия получава домакинско предимство, тъй като е третодивизионен тим.

Както е известно, тази вечер носителят на трофея Байерн Мюнхен елиминира Байер Леверкузен с 5:3 след изпълнение на дузпи. Двата отбора не си вкараха гол за 120 минути.

Арминия Билефелд изненадващо изхвърли от турнира Борусия Мьонхенгладбах с 6:5 след изпълнение на дузпи, като редовното време и продълженията завършиха при равенство 1:1.

Вчера Борусия Дортмунд пречупи Хофенхайм с 3:2 след продължения, а Волфсбург излъга Фрайбург с 1:0. Полуфиналните сблъсъци ще се състоят на 28 и 29 април. Финалът в Берлин е на 30 май.

Интересното е, че Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд се срещат за четвърта поредна година в турнира за Купата на Германия.

През 2012 година двата най-силни германски отбора играха на финала в Берлин и момчетата на Юрген Клоп разбиха противника си с 5:2.

Година по-късно мюнхенци си отмъстиха и на свой терен спечелиха с 1:0 на четвъртфиналите с гол на Ариен Робен.

През миналия сезон Байерн и Борусия отново си оспорваха трофея в Берлин. Редовен гол на Матс Хумелс не беше признат и в крайна сметка баварците грабнаха красивия трофей.

Борусия Дортмунд е гостувал три пъти в Мюнхен за Купата на Германия и е записал три поражения, без да вкара нито един гол - 0:2 през 1966 година, 0:4 през 1981 година и въпросното 0:1 преди три сезона.