Барселона се интересува от полузащитника на Байерн Мюнхен Ренато Санчес, информира сайтът diariogol.com.

В материала се казва, че агентът на играча Жорже Мендеш се е свързал с каталунците и им е предложил своя клиент, а клубът от стадион "Ноу Камп" е реагирал положително.

От Байерн на няколко пъти увериха, че записалият слаб първи сезон Ренато ще получи шансове за изява през идната кампания, но всъщност истината е съвсем различна.

Баварците са осъзнали, че струващият цели 35 милиона евро португалец е трансферен провал и са готови да го разкарат при апетитна оферта.

Ръководството на Байерн е останало разочаровано не само от изявите на Ренато на терена, но и от факта, че той не научи немски език, което е проява на неуважение към работодателя.

Както е известно, преди време президентът на клуба Ули Хьонес заплаши, че в съблекалнята на отбора ще се говори само на немски, за да не се образуват групички.

Според вестник "Сън" наставникът на Барса Ернесто Валверде вижда в лицето на Санчес резервен вариант, ако не успее да привлече Марко Верати (ПСЖ), Андер Ерера (Манчестър Юнайтед) или Филипе Коутиньо (Ливърпул).

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо пък не крие своите симпатии към Ренато и е напълно възможно да се опита да изпревари Барса за подписа на европейския шампион.