Новият треньор на Байерн Мюнхен Нико Ковач е готов да изпълни желанието на клубния президент Ули Хьонес за налагане на играчи от школата, пише вестник "Абендцайтунг".

Последният треньор на баварците, който имаше куража да налага кадри от академията на Байерн е Луис ван гаал. В Мюнхен той стана известен с фразата "Томас Мюлер ще играе винаги" във времето, когато германецът не беше познат на почти никого.

Заради желанието да пуска в игра Холгер Бадщубер, холандецът показа вратата на световния шампион Лусио. Давид Алаба също направи своя дебют под ръководството на ван Гаал.

Ковач често е на стадион "Грюнвалдер щадион", където играят аматьорите на Байерн. Той търси поне един играч, който да хвърли веднага в първия отбор. Поради тази причина клубът изненадващо се раздели с трима футболисти през лятото - Артуро Видал, Себастиан Руди и Хуан Бернат.

След напускането на ван Гаал през 2011 година в Мюнхен се дава шанс на младите таланти, но в решени мачове или срещи без значение. Юп Хайнкес, Пеп Гуардиола и Карло Анчелоти залагаха основно на готовите продукти.

При Ковач нещата ще се променят след нареждане от Хьонес. Байерн инвестира 90 милиона евро в академията си миналата година, отваряйки школа във Фрьотманинг. Централният защитник Ларс Лукас май вече тренира редовно с първия отбор. Смята се, че своя шанс в Бундеслигата ще получат Меритан Шабани и Франк Евина.