Феноменалното представяне на Франк Рибери в последната седмица за годината в Бундеслигата постави в неудобна позиция ръководството на клуба, прави анализ германската телевизия Sport1.

35-годишният французин вкара единствения гол в дербито с четвъртия в таблицата РБ Лайпциг, а дни по-късно избухна с две попадения за гръмкото 3:0 срещу Айнтрахт насред Франкфурт. 

Президентът Ули Хьонес, изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге и спортният директор Хасан Салихамиджич се надпреварваха дни по-рано да обясняват, че навярно това е лебедовата песен за "Лудия Франк" на стадион "Алианц Арена".

Другият опитен бързак Ариен Робен вече бе заявил, че кара последен сезон в Мюнхен след 10-годишна вярна служба. Рибери, който е в клуба от 2007 година, отказва да си тръгне доброволно.

Последните два мача на Байерн обаче показаха, че отборът се нуждае от него, защото французинът донесе 6 точки на отбора си в трудни сблъсъци и шампионите изостават само на 6 точки от лидера Борусия Дортмунд, след като бяха със срамните девет пункта назад два кръга по-рано.

Към момента по-твърд за промяна на поколенията в отбора е Румениге, докато изключително емоционалният Хьонес не крие своето възхищение към Рибери. Двамата изпитват взаимно благодарност, а Франк неведнъж е казвал, че преди време е решил да остане в клуба именно заради Ули.

Играта на Рибери през този сезон беше на светлинни години от най-добрите му участия и той нямаше нито един гол преди 14-ия кръг. Когато се разписа срещу Нюрнберг, за да го стори три пъти миналата седмица. Четири мача, четири гола. И жега в офисите на шефовете.

Ветеранът е свързван с Галатасарай, китайски и арабски клубове, но самият той е казвал многократно, че обича Байерн и Бундеслигата. И че парите не са всичко. След двата му гола във Франкфурт в съблекалнята на Байерн зазвуча интересна песен със заглавие "Господин Неостаряващ". Почти всички негови съотборници го засипаха с похвали в медиите. И нова жега за шефовете...

Румениге беше спипан на тясно и на въпрос дали Рибери все пак ще получи нов договор, двукратният носител на Златната топка заяви загадъчно: "Кой знае, ако продължава така"...