Борусия Мьонхенгладбах - Байерн Мюнхен, дерби на 24-ия кръг в германската Бундеслига. Стадион "Борусия Парк", 19.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Тиаго, Ренато, Алфонсо, Хамес, Гнабри, Шабани, У-Йон Чен
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Контузени: Алаба, Горецка, Коман, Рибери (болен)
Назад с подготовката: Толисо, Робен


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите имат да си връщат за срамното 0:3 насред Мюнхен от този противник през октомври и като че ли гостуват на стадион "Борусия Парк" в точния момент. Причината е, че момчетата на Дитер Хекинг загубиха последните си два мача тук неизменно с по 0:3, след като преди това имаха впечатляващите 12 поредни победи пред своите фенове.

"Жребчетата" взеха само една точка в последните три кръга и изгубиха дирите на адашите от Дортмунд. В същото време Байерн се стабилизира и е само на три точки зад вестфалци. Възпитаниците на Нико Ковач спечелиха девет от последните си десет шампионатни мача, а миналата седмица постигнаха две "сухи мрежи" срещу Ливърпул и Херта.

За последните четири сезона и половина само Гладбах има положителен баланс срещу най-успешния германски клуб (четири победи, две равенства и три поражения). Това е единственият отбор, взел цели 14 точки срещу хегемона на Германия за този срок от време.

Баварците спечелиха само седем от последните 18 двубоя с този противник, като три от тях дойдоха през предходните две кампании. През сезон 2015/16 пък Гладбах беше единственият отбор, който не загуби срещу именития си опонент (реми и победа).

Голмайсторът на Бундеслигата Роберт Левандовски излиза срещу един от най-неудобните си противници, макар да има фантастични показатели в германския елит. Полякът има само два гола в 14 мача с Гладбах (негов негативен рекорд в Бундеслигата) и едва през миналия сезон успя да накаже този съперник с екипа на баварския колос (при победата с 5:1 през април).

На нито един друг германски стадион Байерн няма толкова лоши показатели, печелейки едва 12 пъти в 50 опита на "Борусия Парк" и губейки в рекордните 20 случая. На този стадион головата разлика е 81:66 в полза на домакините.

И двата отбора имат куп кадрови проблеми. Домакините са без контузените Дакур, Траоре, Кюзанс и Дърмич. Баварците пък пътуват без шестима основни футболисти, като в последния момент в автобуса се качиха Мануел Нойер и Матс Хумелс, които бяха под въпрос заради стомашен вирус.

Борусия не се намира в най-доброто си състояние, но пък Байерн винаги е бил достатъчно силен стимул, за да те накара да надскочиш форма и умения. Ще потърсим частичната изненада, залагайки на равенство.


Резултат: Борусия Мьонхенгладбах - Байерн Мюнхен 1:1