Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес намекна, че скоро може да дойде времето, в което да се откаже от ръководните си функции в клуба на сърцето си.

"Преди време бях казал, че това не е всичко, но скоро може да дойде моментът, в който да кажа, че краят е дошъл. Защото мога да предам поста на подходящия човек и защото ще е дошло точното време", коментира Ули пред клубното списание.

"Аз съм правилният пример за човек, който подготвя следващото поколение за ръководния пост. Например оставих сина ми Флориан да движи нещата във фабриката за колбаси. Намесвам се само тогава, когато видя, че нещо се прави по грешния начин. Но когато нещата вървят, аз не участвам. След 2-3 години Хасан Салихамиджич ще каже, че съм оставил отлично наследство. Но това може да стане и по-рано."

"Искам Байерн да бъде цъфтящ клуб, който да носи радост на хората, когато си тръгна. Атаките към мен на годишното събрание миналата година ще ме накарат да се замисля сериозно дали да се кандидатирам още веднъж. В края на сезона ще взема решение", добави Хьонес.

Според авторитетният вестник "Абендцайтунг" е твърде вероятно босът на Байерн да напусне поста си още през зимата на следващата година.