Спортният директор на РазенБалшпорт Лайпциг Ралф Рангник отново взе отношение по поредицата от спекулации относно бъдещето на нападателя Тимо Вернер.

"Нашата позиция е такава, че ако Вернер не си удължи договора, то трябва да смени отбора. Кога ще си тръгне? Тимо Вернер първо трябва да се споразумее за личните условия с друг клуб, който е длъжен след това да се свърже с нас. Но това още не се е случило", казва Рангник, цитиран от Sport1.

Договорът на нападателя с РБ Лайпциг е до лятото на 2020-а година, което означава, че има контракт за още една година. Той ще бъде свободен да преговаря с други отбори след януари идната година, но в момента все още подлежи на трансфер.

През тази пролет се съобщаваше за интерес към 23-годишния нападател от страна на Байерн Мюнхен и от Ливърпул, чийто германски мениджър Юрген Клоп е запознат много добре с качествата му. През изминалия сезон Тимо Вернер има 36 мача във всички турнири, в които е вкарал 19 гола и е направил 11 асистенции.

Твърди се, че германският национал иска да премине в Мюнхен, но пък баварците предлагат на "биковете" по-ниска трансферна сума от Ливърпул. Заради оставащите само 12 месеца до края на договора си обаче, Тимо държи юздите в свои ръце. Борусия Дортмунд и ПСЖ също следят ситуацията.