Преди почти две години президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес защити колегите си от Борусия Дортмунд и оплю Осман Дембеле. 

Французинът отказваше да тренира с "жълто-черните" и в крайна сметка успя да си издейства трансфер в Барселона. За космическите по онова време 105 милиона евро без бонусите. 

Днес ситуацията за всички страни е коренно различна. Байерн се нуждае спешно от ново крило след напускането на легендите Франк Рибери и Ариен Робен. Барса се нуждае от свежи пари заради покупката на Неймар и Антоан Гризман. А Дембеле се нуждае от ново предизвикателство и място, на което да бъде ценен.

"Ние имаме възможността да налагаме глоба в размер до една месечна заплата за всяко подобно поведение. За всеки денс отсъствие от тренировките на отбора този (б.р. Дембеле) ще получава лично от мен глоба в размер на 100 000 евро. Ако Борусия Дортмунд получи за него 120-150 милиона евро, тогава клубът със сигурност не е губещ. Защото играчът не струва толкова", бе заявил Хьонес тогава.

Любопитното е, че ако Байерн купи французина, касата на Борусия ще се напълни с още 20 милиона евро според договора на Дембеле.

"Аз нямаше да продам Дембеле на Барселона. Виждали ли сте играч на Байерн, който да ни води за носа? Ако Барса са накарали играча да стачкува, това е най-ниска категория поведение", бе заявил още Хьонес.

В момента босът на Байерн запазва мълчание. Смята се, че Дембеле вече е трансферна цел №1 на баварците, които са готови да дадат 100 милиона евро за него.