Германският хегемон Байерн беше близо до привличането на Лерой Сане от Манчестър Сити, но вместо да минава медицински прегледи в Мюнхен, германският национал лежи в лазарета след скъсване на коленни връзки.

Списание "Шпорт Билд" отбелязва, че крахът на баварците на трансферния пазар е осезаем и пропускът да се привлече Сане е в резултат на грешка, която клубът допуска вече една година.

Още миналото лято шефовете на Байерн обявиха, че възнамеряват за подмладят състава. Тогава обаче легендите Франк Рибери и Ариен Робен останаха, а новият треньор Нико Ковач започна да залага смело на Кингсли Комани  Серж Гнабри.

И двамата младоци имаха силни изяви, но не само са податливи на контузии, но и не попадат в класацията на световните звезди от най-висока категория. Където вече е Сане - играч, който умее да прави разликата.

Байерн заложи всичко на една карта, с име "Лерой". И загуби. Дали Сане все пак ще пристигне на стадион "Алианц Арена", зависи от три сценария, пише изданието.

Първият е баварците все пак да отправят изненадваща оферта към Манчестър Сити за контузения бързак, който ще отсъства половин година. Исканата доскоро цена от 145 милиона евро със сигурност ще падне драстично. 

Вторият вариант е Байерн да изчака до зимата и тогава да излезе с оферта, като през цялото това време германският шампион ще следи състоянието на футболиста.

Третият вариант е Байерн да потърси Сане следващото лято. Не е ясно обаче дали тогава играчът ще има готовност да поеме към Мюнхен, тъй като вече се заговори за евентуалното удължаване на договора му с "гражданите". Към момента контрактът е до лятото на 2021 година.