Германският шампион Байерн Мюнхен продължава трескаво да търси класно ново крило, което да запълни огромната бездна, оставена от напускането на легендите Франк Рибери и Ариен Робен.

Дълго време се смяташе, че Лерой Сане от Манчестър Сити е сигурно ново попълнение на баварците, но бързакът скъса коленни връзки и отпадна от сметките.

Преди това друга голяма трансферна цел на Байерн също влезе в лазарета - Калъм Хъдсън-Одой от Челси. В интернет пространството дори започна да се пише за "баварското проклятие", защото големите цели на клуба получават травми.

Сред спряганите имена за акостиране на стадион "Алианц Арена" беше и Тимо Вернер, но РБ Лайпциг иска много висока сума за него. Така мюнхенци ще чакат до следващото лято, когато ще го вземат без пари.

Байерн обаче се нуждае моментално от крило на световно ниво, за да гони целите си през новия сезон. Куп играчи на клуба вече заявиха, че с наличния състав тимът няма да може да се бори с големите конкуренти в Шампионската лига.

В мача за Суперкупата на Германия пък се видя, че Борусия Дортмунд се намира в много добро състояние, а и вестфалци направиха гръмка селекция.

Така Байерн продължава с издирването на топ-играч по фланга. Тази седмица излезе информация, че това може да бъде Филипе Коутиньо от Барселона. Бразилецът обмисля този вариант, но към момента предпочита да остане в Испания. Като втори избор за него е Висшата лига. Байерн е само резервна опция пред него.

По съвсем различен начин стоят нещата с Гарет Бейл. Той е нежелан от треньора Зинедин Зидан и беше на крачка от сензационен трансфер в Китай, но сделката пропадна. В Мюнхен уелсецът ще получи гаранции за титулярно място, а част от високата му заплата може да бъде поета от концерна Адидас, който има договор с Бейл, а освен това е акционер в Байерн.

Остава да се реши въпросът как точно ще стане пристигането на Гарет в Мюнхен, защото Байерн предпочита да го вземе под наем, докато Реал Мадрид държи на продажба.