Съветникът в Борусия Дортмунд Матиас Замер е съгласен с президента на Байерн Мюнхен Ули Хьонес, че гръмките покупки на вестфалци не са гаранция за рязко вдигане нивото на отбора.

Както е известно, Борусия привлече Нико Шулц от Хофенхайм, Торган Азар от Борусия Мьонхенгладбах, Юлиан Брандт от Байер Леверкузен и за капак - Матс Хумелс от Байерн. В отбора пристигна и талант на Барселона - Матеу Морей.

"Ули Хьонес е прав. Новите в Дортмунд трябва да се докажат. Това са думи на човек, който знае как функционира футболът. Това е истината", заяви Замер, който беше спортен директор на баварците от 2012 до 2016 година.

"Не ставаш шампион заради общественото мнение, а заради представянето си на терена. Ако отборът не функционира добре с новите попълнения, те ще бъдат първите критикувани. Що се отнася до трансферите на Байерн, аз смятам, че те изчакват. Понякога взимаш играчи по-рано, друг път го правиш по-късно."

"Трансферът на Хумелс в Дортмунд е "кралски". През годините Матс е доказал, че е страхотен футболист. Той е най-добрият германски централен бранител. А и всеки отбор се нуждае от играчи, които могат да носят отговорност. Надявам се той да бъде лидерът, който е нужен на отбора и който той винаги е искал да бъде", добави Замер.