Германският хегемон Байерн Мюнхен работи по зимен трансфер на Лерой Сане, гръмна списание "Шпорт Билд".

Според изданието известният агент Джовани Бранкини се е срещнал миналата седмица с представителя на футболиста Дейвид Гарднър преди мача на Сити с Динамо Загреб в Шампионската лига.

Бранкини минава за близък до ръководството на Байерн, като той беше с голяма заслуга за привличането на Пеп Гуардиола за треньор от лятото на 2013 година, както и по сделката за наем с Интер за Иван Перишич този август.

В материала се казва, че агентите са обсъждали възможността Сане да смени клубната си принадлежност съвсем скоро. Очаква се Байерн да излезе с нова оферта през януари, с която да строши клубния си рекорд.

Мюнхенци предложиха на Сити 100 милиона евро през лятото, но предложението първоначално беше отхвърлено, а след това крилото скъса коленни връзки и разговорите бяха временно прекратени. Договорът на Сане с манчестърци е до 30 юни 2021 година.

Връзката с Бранкини е използвана доста умело от германския хегемон, защото според правилата на ФИФА Байерн няма право да влиза в контакт с играча и неговия агент, освен ако не остават 6 месеца до края на договора.