Аугсбург - Байерн Мюнхен, среща от осмия кръг на германската Бундеслига. Стадион "WWK Арена", 16.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Зюле, Ернандес, Кимих, Алаба, Павар, Боатенг, Май
Полузащитници: Мартинес, Тиаго, Горецка, Толисо, Алфонсо, Коутиньо
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Коман, Перишич
Контузени: Кюзанс, Арп
 


Прогноза на Gol.bg:

Байерн Мюнхен излиза в търсене на задължителна победа след историческото домакинско поражение от Хофенхайм в предишния кръг, което костваше и първото място на шампионите в таблицата.

"Малките баварци" пък имат само една победа през кампанията и се намират на точка над зоната на здрача. Днешният съперник ще ги амбицира да надскочат себе си и да взривят нова бомба с участието на хегемона.

Момчетата на Нико Ковач имат да си връщат на "братовчедите" за равенството 1:1 в Мюнхен през септември миналата година, сложило начало на кризата, която можеше да коства и поста на хърватския специалист.

Интересното е, че въпросното реми беше първото в историята на това съперничество. В исторически план най-успешният германски клуб очаквано води с 13:2 успеха, при голова разлика 41:11 в своя полза. 

Двете победи на Аугсбург пък дойдоха в случаи, в които Байерн вече беше станал шампион и на теория. Все пак Аугсбург може да се похвали, че е отборът, който спря рекордната серия на Байерн от 53 поредни мача без поражение в Бундеслигата през април 2014 година.

Голмайсторът на домакините Роберт Левандовски излиза срещу един от любимите си противници, на който е вкарал 18 гола в 14 срещи в Бундеслигата. Само срещу Волфсбург полякът се е разписвал по-често - 20 пъти.

Мюнхенци спечелиха последните четири мача на този стадион с фрапиращата голова разлика 14:3. Очакваме победа с поне два гола разлика за по-славния баварски тим.


Резултат: Аугсбург - Байерн Мюнхен 0:3