Краят на ерата Ули Хьонес в Байерн Мюнхен настъпи. 67-годишният Хьонес се раздели с клуба със сълзи на очи по време на общото събрание на клуба в олимпийската арена в Мюнхен в присъствието на около 9000 делегати.

"Дадохте ми страхотни години в Байерн", обърна се Хьонес към клубните членове, които малко по-късно избраха единодушно бившия шеф на Адидас - Херберт Хайнер за нов президент на клуба.

Ули Хьонес е в Байерн от 50 години. Той игра за отбора в периода 1970-1979 година, след което бе генерален мениджър на клуба в продължение на 30 години и президент на баварците от 2010 година, с кратко прекъсване заради престой в затвора за укриване на данъци.

Хьонес оставя Байерн в отлично състояние, като клубът генерира рекорден оборот от 750,4 м илиона евро за сезон 2018-19.

По време на събранието на клуба стана ясно, че временният старши треньор на Байерн Ханзи Флик ще остане начело на шампионите поне до Коледа.

Флик пое поста след уволнението на Нико Ковач и спечели и двата си мача начело на Байерн - срещу Олимпиакос в Шампионска лига и срещу Борусия Дортмунд в Бундеслигата.

"Говорих с Ханзи и той ми каза, че репортерите постоянно го питат дали ще води отбора в следващия мач. Мога да кажа, че Ханзи ще бъде начело на Байерн поне до Коледа, а може да остане и след това", каза директорът на клуба Карл-Хайнц Румениге.