Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен, двубой от 13-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 19.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Павар, Мартинес, Кимих, Алаба, Боатенг, Май
Полузащитници: Тиаго, Горецка, Толисо, Алфонсо, Коутиньо, Кюзанс
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Коман, Перишич
Контузени: Зюле, Ернандес, Арп


Прогноза на Gol.bg:

Хегемонът за последните седем сезона Байерн Мюнхен излиза срещу един от сравнително удобните си гости, срещу който е постигнал впечатляващи показатели у дома - 31 победи и само три поражения в 40 мача, при голова разлика 93:34.

От 80 изиграни шампионатни мача като цяло между тези съперници шампионите имат 47 победи и 17 загуби. Интересното е, че от трите поражения в Мюнхен само едно е през този век (2012 година), като останалите са от 1986 и 1989 година.

В момента "аспирините" са под напрежение, защото спечелиха само веднъж в последните шест кръга и този мач поне на хартия отново се очертава да бъде "нулев" за тях. В същото време в Шампионската лига тимът постигна две поредни победи и отново е в играта за класиране на осминафиналите.

Баварците спечелиха последните шест домакински мача в Бундеслигата срещу този опонент при обща голова разлика 14:4, но три от тях бяха само с един гол разлика. Гостите почти винаги играят добре и на моменти равностойно, но трудно си тръгват с нещо от Мюнхен.

Големият проблем за Байер безспорно е отличната форма на Байерн, който е като прероден под ръководството на временния треньор Ханзи Флик. Последният стартира с четири поредни победи и голова разлика 16:0, което не се е случвало на нито един друг наставник в историята на клуба. Очакваме нов успех за баварците.


Резултат: Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 2:0