Големият любимец на феновете на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес удари рамо на новия треньор Ханзи Флик, който стартира с 4 поредни победи и голова разлика 16:0.

В събота баварците загубиха с 1:2 от Байер Леверкузен, но изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге остана много доволен от играта.

"На Ханзи му е писано да бъде старши треньор на Байерн. Той е идеалният за тази позиция", коментира Хайнкес по адрес на младия специалист, който беше негов възпитаник в Мюнхен от 1987 до 1990 година. 

Интересното е, че Флик е сравняван именно с Дон Юп заради отношението си към играчите, които не крият своите симпатии към него.

"Атмосферата в Байерн и Мюнхен са познати на Ханзи. Той е наясно, че там очакванията са големи. Не става дума само за нещо временно, а за философията, опита, компетенцията, човешкото отношение и основното ноу-хау на един треньор."

"Ханзи е едно бижу като треньор. Таланти като него трябва да получат своя шанс и да бъдат развивани. За кратък период той промени отбора напълно и го накара да играе атрактивен футбол. В момента Байерн има шанс да заложи на треньор, който да запише цяла една ера начело на тима", заяви още пред "Кикер" легендарният Хайнкес, извел баварците до исторически требъл през 2013 година.