Борусия Мьонхенгладбах - Байерн Мюнхен, дерби на 14-ия кръг в германската Бундеслига. Стадион "Борусия Парк", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Павар, Мартинес, Кимих, Алаба, Боатенг, Май
Полузащитници: Тиаго, Горецка, Толисо, Алфонсо, Коутиньо, Кюзанс
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Коман, Перишич
Контузени: Зюле, Ернандес, Арп


Прогноза на Gol.bg:

Дербито на кръга посреща двата отбора в разменени позиции, защото на върха не е "обичайният заподозрян" Байерн, а намиращият се в страхотна поредица от пет поредни победи у дома Гладбах. Момчетата на Марко Розе имат четири точки повече от шампионите и ще бъдат над тях в класирането дори при евентуална загуба.

За такава обаче никой не мисли в Мьонхенгладбах, защото в града отново се размечтаха за титлата заради силните изяви тази есен. Последните три мача с Байерн са доста куриозни, защото завършват с разгроми - баварците биха два пъти с по 5:1, включително тук през пролетта, а Борусия шокира света с класическа победа в Мюнхен миналата есен.

За последните пет сезона и половина само Гладбах има изравнен баланс срещу най-успешния германски клуб (четири победи, две равенства и четири поражения). Това е единственият отбор, взел цели 14 точки срещу хегемона на Германия за този срок от време. Баварците спечелиха само осем от последните 19 двубоя с този противник. През сезон 2015/16 пък Гладбах беше единственият отбор, който не загуби срещу именития си опонент (реми и победа).

Голмайсторът на Бундеслигата Роберт Левандовски излиза срещу един от най-неудобните си противници, макар да има фантастични показатели в германския елит. Полякът има само четири гола в 15 мача с Гладбах, като половината от тях бяха отбелязани в мача от март тази година.

На нито един друг германски стадион Байерн няма толкова лоши показатели, печелейки едва 13 пъти в 51 опита на "Борусия Парк" и губейки в рекордните 20 случая. На този стадион головата разлика е 82:71 в полза на домакините, като тя беше още по-внушителна преди успеха на мюнхенци с 5:1 от март.

И двата отбора се намират в много добра форма. Байерн загуби от Байер Леверкузен с 1:2 миналата седмица, но уцели три греди и определено изпусна своите шансове. "Жребчетата" пък разполагат с голяма креативност в офанзивен план и затова очакваме подялба на точките.


Резултат: Борусия Мьонхенгладбах - Байерн Мюнхен 2:2