Херта - Байерн Мюнхен, двубой от 18-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Олимпиащадион" в Берлин, 16.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Павар, Алаба, Боатенг, Май, Дейвис
Полузащитници: Кимих, Тиаго, Горецка, Толисо, Коутиньо, Кюзанс, Мюлер, Майер, Синг 
Нападатели: Левандовски, Гнабри, Перишич, Циркзее, Арп
Контузени: Зюле, Ернандес, Мартинес, Коман
Под въпрос: Гнабри


Прогноза на Gol.bg:

Германският шампион стартира пролетния полусезон в Бундеслигата с тежко гостуване, защото спечели само две точки при последните си три визита тук. Последният успех на баварците в Берлин за първенство е от пролетта на 2016 година.

Мюнхенци са измъчвани от много кадрови проблеми, защото повечето им звезди или са аут за мача, или не са в оптимална спортна форма. Това важи дори за головата машина Роберт Левандовски, нанизал 19 гола в първенството през есента. Полякът тъкмо се възстанови след операция в аддукторите и не е ясно дали ще бъде функционален днес.

В исторически план мюнхенци имат осезаемо предимство, налагайки се цели 39 пъти в изиграните 69 двубоя, при едва десет поражения от тяхна гледна точка. Головата разлика е изцяло в полза на баварците - 155:75.

В последните 6 срещи за първенство между тези съперници имаме пълно равенство - по една победа и цели четири ремита. Още по-интересно е, че треньор на столичани е бившият нападател и треньор на Байерн Юрген Клинсман.

Най-скъпата покупка в историята на Херта Доди Лукебакио се превърна в "черна котка" за баварците, защото им вкара общо 4 гола за Фортуна Дюселдорф през миналия сезон, както и при равенството 2:2 в Мюнхен през август с екипа на "старата дама".

Момчетата на Ханзи Флик се нуждаят от задължителна победа с оглед здравата битка за първото място и ние смятаме, че те ще си тръгнат с трите точки.


Резултат: Херта - Байерн Мюнхен 1:2