Байерн Мюнхен - РазенБалшпорт Лайпциг, дерби на 21-ия кръг в германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 19.00 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Ернандес, Павар, Алаба, Боатенг, Май, Дейвис, Одриосола
Полузащитници: Кимих, Тиаго, Горецка, Толисо, Коутиньо, Кюзанс, Мюлер, Гнабри, Коман
Нападатели: Левандовски, Циркзее, Арп
Контузени: Зюле, Мартинес, Перишич


Прогноза на Gol.bg:

Лидерът срещу втория в таблицата. Хегемонът от последните седем сезона срещу скрития фаворит за титлата. Носителят на купата срещу финалиста в турнира от миналия сезон. Новото дерби в Германия, което на моменти засенчва по заряд дори Der Klassiker.

"Биковете" зимуваха на върха след страхотна есен и имаха аванс от четири точки пред баварците преди старта на пролетния полусезон, но загубата в Айнтрахт и равенството срещу Гладбах промениха позициите  в таблицата.

Очевидно в лагера на РБ има някакви проблеми, защото тази седмица тимът отпадна и за купата на Германия, получавайки нов шамар във Франкфурт. В същото време воденият от Ханзи Флик отбор записа четири поредни победи през новата година и крачи към осма поредна титла.

Мачовете между Байерн и РБ Лайпциг започнаха да се превръщат в истинска класика, защото почти винаги предлагат зрелищен футбол, доста голове, обрати, червени картони и здрави единоборства за всяка педя терен.

През по-миналия сезон клубът от Лайпциг най-после успя да победи Байерн, след като бе загубил предишните три шампионатни срещи. Незабравим остава мачът тук от май 2017 година, когато мюнхенци изоставаха с 2:4 до 84-ата минута като гости, но спечелиха с 5:4.

"Биковете" имат да си връщат за класическото поражение във финала за купата на Германия, а освен това те не бяха вкарвали на Байерн в продължение на 350 минути във всички турнири преди равенството 1:1 в Лайпциг през септември. 

За първенство баварците водят с 4:1 победи в седем мача, а в Мюнхен гостите не са взели нищо - 0 точки и голова разлика 0:6. Все пак при тях има тенденция пораженията да стават по-малки - 0:3, 0:2, 0:1... Дали днес няма да дойде и първата им точка тук?

Голаджията на РБ Тимо Вернер (20 гола) изостава само с две попадения от Роберт Левандовски, след като дори беше изравнил поляка в листата на голмайсторите. 

Моментната форма на двата отбора, домакинското предимство на баварците и тяхното шампионско ДНК ни карат да заложим на знак "1", без каквито и да е колебания.


Резултат:  Байерн Мюнхен - РБ Лайпциг 3:1