Звездите в германската Бундеслига трябва да се откажат от част от своите заплати заради пандемията с коронавирус. На това мнение са цели 98.9% от феновете в първенството.

В запитването са участвали близо 5000 привърженици, пише участвалата в анкетата телевизия Sport1. Според ултрасите орязването на заплатите е правилно решение, за да могат притиснатите в ъгъла клубове да поемат глътка въздух.

Рязкото "замразяване" на сезона се отразява негативно на отборите, защото техните приходи са сведени до нулата, но пък в същата време разходите си вървят. 

98.6% от привържениците приветстват всяко едно дарение, направено от професионален футболист. Както е известно, подобни действие предприеха Роберт Левандовски, Джошуа Кимих, Леон Горецка, Матс Хумелс, Лерой Сане и други.

Всеки трети фен на клуб в Бундеслигата се страхува за бъдещето на любимия си отбор. 75% от феновете смятат, че клубовете също трябва да получат финансова помощ от държавата, тъй като се в ролята на работодател с "вързани ръце".

Тежкото финансово положение на клубовете накара 65.2% от феновете да искат сезонът да се доиграе дори на празни стадиони. Така всеки клуб ще си получи приходите от телевизионни права. Приходи, които са жизненоважни за малките и средните отбори.