Байерн Мюнхен победи Унион Берлин с 2:0 като гост в мач от 26-ия кръг в германската Бундеслига, игран на празния стадион "Ан дер Алтен Фьорстерай".

Столичани влязоха в здрава битка за всяка педя терен в първия мач за двата отбора след двумесечната пауза заради пандемията с коронавирус, но шампионите имаха гол преднина на почивката. 

Точен от бялата точка беше Роберт Левандовски, който реализира отсъдената за нарушение срещу Леон Горецка дузпа. За полския нападател това се оказа и гол №26 този сезон в първенството.

Десетина минути преди края на редовното време Бенжамен Павар вкара с глава гола на успокоението за гостите. Така лидерът Байерн събра 58 точки, докато Унион е на 12-а позиция с 30 пункта.


Домакините започнаха по-агресивно, докато шампионите спокойно чакаха своя момент. Той дойде след изтичането на четвърт час игра, когато Горецка свали топката след изпълнение на корнер, а Серж Гнабри от своя страна я насочи към голлинията също с глава. Съвсем отблизо Томас Мюлер протегна крака си и добута кълбото.

Първоначално попадението не беше признато, след което на светлинното табло гостите се оказаха с гол преднина. Реферът Бастиан Данкерт обаче получи сигнал в слушалката, че има положение на тънка засада и голът беше отменен.

Последва доста скучен период, в който и двата отбора не създава нищо съществено, наблягайки на единоборствата и грешните подавания в третината на противника.

В 39-ата минута Байерн стигна до дузпа от нищото. Втурналият се изненадващо отдясно Роберт Левандовски отправи прострелно центриране в наказателното поле, където Невен Суботич срита Леон Горецка нескопосано и реферът посочи бялата точка. Левандовски пое отговорността и вкара в долния десен ъгъл.

Малко след подновяването на играта Серж Гнабри напредна бързо, но реши да завърши сам и неговият изстрел беше блокиран. Последва нова акция на шампионите, но диагоналният нисък удар на Горецка профуча покрай левия страничен стълб, а после Павар стреля неточно с глава.

Момчетата на Ханзи Флик владееха инициативата, но и двата отбора не бяха достатъчно креативни, за да успеят да се изненадат. Четвърт час преди края на редовното време Кингсли Коман се изстреля отдясно и пробва пас в малкия пеналт за Гнабри, но германецът не успя да засече. После Гнабри беше блокиран за пореден път в мача.

В 80-та минута дойде и голът на успокоението за Байерн. Джошуа Кимих центрира от корнер и над всички в наказателното поле се извиси Бенжамен Павар, реализирал с глава.


Унион Берлин - Байерн Мюнхен 0:2

0:1 Роберт Левандовски - 40', дузпа
0:2 Бенжамен Павар - 80'