Футболистите на германския хегемон -  Байерн Мюнхен, са приели ново намаление на заплатите си до края на сезона. Играчите са се решили на тази стъпка заради финансовата криза, причинена от пандемията от коронавируса. Тя не подмина и баварците, които са сред най-богатите клубове на планетата.

В началото на пандемията звездите на мюнхенци намалиха месечните си възнаграждения с 20%. Сега Роберт Левандовски, Томас Мюлер, Мануел Нойер и компания са се разбрали за още понижения, които ще помогнат на Байерн да диша по-спокойно. Футболистите ще започнат да взимат пълни заплати за началото на следващия сезон. 

По предварителен план Бундеслигата трябва да приключи на 27 юни, стига да няма ново прекъсване заради втора вълна от коронавируса. На 4 юли пък Байерн може да играе финал за Купата на Германия. В Шампионска лига предстои 1/8-финален реванш с Челси, който ще се състои на "Алианц Арена".

Байерн Мюнхен почти сигурно ще се класира напред заради победата с 3:0 в Лондон. Тимът е и един основните фаворити за спечелването на трофея. Финалът трябва да се проведе в края на август.

Тази вечер от 19.30 часа баварците приемат Фортуна Дюселдорф в среща от 29-ия кръг на Бундеслигата.