Допреди няколко месеца Байерн Мюнхен беше считан за сигурния нов клуб на звездата на Байер Леверкузен Кай Хаверц.

В момента ситуацията е коренно различна и германският национал няма намерение да парафира с шампионите, тъй като е останал обиден от отношението към него през есента, пише списание "Кикер".

Всичко започва със слабата форма на Кай в първата половина на сезона, когато той записва само два гола и една асистенция, макар в момента да има на сметката си цели 11 гола и 5 асистенции.

Байерн бил видимо резервиран дали Хаверц може да се наложи в Мюнхен с оглед слабото му представяне през есента. Футболистът останал обиден и изключил вероятността един ден да носи екипа на най-успешния германски клуб.

Силен интерес към Кай има от Борусия Дортмунд, Барселона, Реал Мадрид, ПСЖ, Интер, Ювентус и всички водещи английски клубове. Пред свои близки той заявил, че по-скоро ще излезе зад граница, отколкото да подпише с Байерн, който отново започнал да го следи внимателно.

Миналата седмица дори излезе информация, че Реал Мадрид е предложил на "аспирините" 80 милиона евро, но офертата е била отхвърлена. Договорът на играча е до 30 юни 2022 година.