Носителят на трофея от миналия сезон Байерн Мюнхен е вторият финалист в турнира за Купата на Германия, след като надигра Айнтрахт Франкфурт с 2:1 на своя стадион "Алианц Арена".

Това беше победа №15 на най-успешния германски клуб над този противник при последните им 16 срещи в Мюнхен. Гостите имат и едно равенство на сметката си.

Иван Перишич откри резултата в 13-ата минута, засичайки с глава мекото центриране отдясно на подавач №1 в Бундеслигата Томас Мюлер, като преди това важна работа свърши и голаджията Роберт Левандовски.

"Орлите" се разминаха по чудо само с едно попадение във вратата си през първото полувреме, защото играта се водеше изцяло пред тяхната врата, а необичайни пропуски направиха Левандовски и изключително дейният флангови футболист Кингсли Коман.

В средата на второто полувреме отпускането в редиците на домакините не остана без последици и Айнтрахт изравни от нищото. Камада се възползва от акция на своите отляво, завъртя се в наказателното поле и подаде на Дани Да Коста, който вкара отблизо.

Радостта за франкфуртци обаче продължи точно пет минути, защото дежурният голмайстор на Байерн Роберт Левандовски отново изведе своите напред четвърт час преди края на мача. Полякът засече центрирането на Алфонсо Дейвис, за когото останаха съмнения, че е бил в положение на засада. Системата за видеоповторение VAR обаче отсъди, че голът е редовен.

В 87-ата минута Байерн издебна противника на бърза контра и Томас Мюлер показа, че е изцяло отборен играч. Германецът не се полакоми и чукна вляво за свободния Левандовски, но той се забави и топката му беше изчистена. В добавеното време полякът шутира неточно.

На финала в Берлин на 4 юли Байерн излиза срещу Байер Леверкузен, който снощи елиминира аматьорския Заарбрюкен. За баварците това ще бъде 24-о участие в мача за трофея, като клубът е рекордьор с 19 отличия.

Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт  2:1

1:0 Иван Перишич - 14'
1:1 Дани Да Коста - 69'
2:1 Роберт Левандовски - 74'