Хегемонът Байерн Мюнхен не изигра най-солидния си мач срещу Айнтрахт Франкфурт снощи, но все пак спечели с 2:1 и се класира на финала за купата на Германия за рекорден 24-и път, търсейки своя 20-и трофей.

Баварците се похвалиха на официалната си страница в интернет с 9 рекорда, поставени снощи:

1. Фабрика за голове
За целия сезон тимът е реализирал 129 попадения във всички турнири за 43 мача, изравнявайки постижението на... Байерн от сезон 1972/73.

2. Ханзи Флик изпревари Пеп Гуардиола
Няма друг треньор на баварския колос, който да е постигнал толкова много победи в първите си 27 мача. Флик има на сметката си цели 24 успеха, оставяйки зад себе си настоящия мениджър на Манчестър Сити Гуардиола с 22 победи.

3. Три поредни финала
Байерн изравни собствения си рекорд от три поредни финала за Купата на Германия (2012-2014). През 2018 година тимът загуби с 1:3 от Айнтрахт Франкфурт, но миналия сезон помете РБ Лайпциг с 3:0.

4. Томас Мюлер е първият на кота "50"
Миналата седмица световният шампион изравни рекорда на Кевин Де Бройне за най-много асистенции (20) в рамките на един сезон в Бундеслигата и има още три мача, за да излезе еднолично на върха. Снощи Мюлер стана първият футболист в историята, който има 50 точки (голове или асистенции) в турнира за купата. В 55 мача в турнира той има 32 попадения и 18 голови подавания.

5. За рекорден път на финал
Това ще бъде 24-ият случай, в който баварците са на финал за Купата на Германия. Втори в класацията е Шалке с 12 участия. Тази година финалът между мюнхенци и Байер Леверкузен ще се състои на 4 юли.

6. Връщаме се на Мюлер и победите му в турнира
Томас записа победа №47 за Купата и в историята на германския футбол има само двама играчи, които са записвали точно толкова на брой победи - Сеп "Котката" Майер и Герд "Бомбардировача" Мюлер. Излишно е да отбелязваме, че славният вратар и митичният голаджия са легенди на Байерн...

7. Левандовски е най-добър стрелец и на този фронт
Голмайсторът на Бундеслигата има 30 гола в първенството този сезон, а снощи вече излезе на върха в листата на най-добрите стрелци за Купата. Полякът е с 4 попадения в турнира, колкото има и Рувен Хенингс от Фортуна Дюселдорф.

8. Байерн на Флик е по следите на Хайнкес
Снощи баварците постигнаха 12-а поредна победа във всички турнири, а за последно това се случи под ръководството на Дон Юп през сезон 2017/18. Тогава белокосият специалист дори постигна 14 поредни победи във всички турнири.

9. Серия без загуба
Байерн е в серия от 21 поредни мача без загуба във всички турнири, а впечатляващото е, че в тази поредица има цели 20 успеха. Подобна серия е постигана само веднъж - под ръководството на Гуардиола през сезон 2013/14. Тогава мюнхенци имаха 24 поредни мача без поражение.