Световният шампион с Германия от 1990 година Олаф Тон е на мнение, че бившият му клуб Байерн Мюнхен не разполага с друг футболист като Тиаго Алкантара.

В средата на тази седмица се появи информация, че испанският национал няма да удължи изтичащия си след 12 месеца договор, тъй като мисли за трансфер в Ливърпул. В Испания пък още твърдят, че халфът мисли за родния си клуб Барселона.

"С Джошуа Кимих и Леон Горецка той има двама конкуренти, които специално през този сезон под ръководството на Ханзи Флик станаха още по-добри", започна Олаф Тон пред вестник "Абендцайтунг".

"Самият Тиаго страдаше от контузии и затова не може винаги да разгърне пълния си потенциал. Но е ясно, че в Байерн няма друг футболист с неговите качества по отношение на подаването на топката, елегантните движения или завъртанията. Един отбор се нуждае от различен тип футболисти, включително от творци като Тиаго."

"Байерн със сигурност иска да го задържи. Но не бих казал, че оставането на Тиаго е жизненоважно за клуба. Един Давид Алаба например е много по-важен за клуба", допълни Тон по адрес на австриеца, който също е обвързван с баварците до 2021 година.