Легендата на Байерн Мюнвхен Щефан Ефенберг посъветва универсалния бранител на тима Давид Алаба да потърси ново предизвикателство.

Австриецът отдавна е свързван с Барселона и Реал Мадрид, а договорът му с баварците изтича след 12 месеца.

Бившият капитан на мюнхенци изрази своето мнение също така както за халфа на клуба Тиаго Алкантара, така и за голямата звезда на Байер Леверкузен Кай Хаверц.

"Във формацията на Ханзи Флик Алаба има огромно значение. Но сега той е на възраст, на която трябва да се запита дали не иска да опита едно ново предизвикателство в Барселона или Англия? Или да остане в клуба, който го създаде и да пише история", коментира Ефенберг за Sport1.

"Лично аз бих го посъветвал да предприеме ново предизвикателство, на негово място бих пробвал нещо различно. Ако сега преподпише за 3-4 години, в края на договора си вече няма да има време за трансфер в чужбина."

"Един Тиаго трябва да играе в Байерн, това е вън от съмнение. Като негова резерва виждам Хави Мартинес или Корентен Толисо. Но аз нямам усещането, че Тиаго се ползва с пълното доверие на клуба."

"Карл-Хайнц Румениге вече заяви, че трансфер на Кай Хаверц не е възможен това лято. Според мен Кай трябва да остане още един сезон в Леверкузен, това ще е най-добре за развитието му. Там се ползва с пълното доверие на клуба. Нещо, което няма да намери другаде. Нека не забравяме, че неговият есенен полусезон не беше впечатляващ", добави Ефе.