Европейската футболна асоциация (УЕФА) се надява, че все пак насроченият за 24 септември мач за Суперкупата на Европа между Байерн и Севиля ще се състои, въпреки затворените граници на Унгария.

Мачът трябва да се играе в Будапеща на стадион "Пушкаш Арена", а от 1 септември влизането в Унгария е позволено само на лица с основателна причина за посещения на страната. За момента няма яснота футболистите и феновете как ще бъдат допускани и по какъв режим, информира БНР.

"УЕФА работи в изключително тясно сътрудничество с Унгарския футболен съюз, за да отговори на изискванията и да запази здравето на всички зрители и участници в мача - се казва в изявление на централата. - Условията за влизане в страната на различните таргет групи като играчи, партньори на УЕФА, служители, медии и фенове ще бъдат разгледани и ще бъдат част от решението, пише по-долу в писмото. УЕФА няма да предприема никакъв риск, който застрашава здравето на хората".

По предварителния календар мачът за Суперкупата трябваше да се играе в Порто, но централата го премести в Будапеща заради опасност от ескалация на коронавируса. Предварителната идея беше да бъдат допуснати няколко хиляди фена на трибуните, като се коментираше 30 процента от капацитета на стадиона, който е за 67 хиляди зрители.

Иначе страната затвори от днес границите си за чужденци, за да не позволи увеличаване на заразените с коронавирус. Туристи могат да влизат само от Полша, Чехия и Словакия и то със скорошен негативен коронавирус тест.