Откривателят на млади таланти Норберт Елгерт обясни защо офанзивният полузащитник Лерой Сане е перфектен за Байерн Мюнхен.

63-годишният специалист е треньор на младежите в Шалке от 1996 година и е видял рано-рано качествата на звезди като Сане, Мануел Нойер, Месут Йозил и Юлиан Дракслер.

"Лерой има невероятна бързина с топка и без нея в крака. Много е силен в ситуации "един срещу един". За всеки отбор е бонус да има играч като него, защото той може да преодолява по двама-трима съперници", сподели Елгерт пред вестник "Абендцайтунг".

"Това негово качество дава числено предимство на отбора му, освен това той е много силен при дриблирането на скорост. Много е подходящ при игра с контраатаки, опасен е пред вратата на противника с головете и асистенциите си. Креативен е и прави необичайни, положително луди неща."

"Вярвам, че Лерой ще играе дълги години в Байерн, защото неговият стил на игра пасва перфектно на новия му клуб. Също като Манчестър Сити, в Байерн държат на контрола на топката. Лерой се разви много при Пеп Гуардиола по отношение на позиционната игра в тесни пространства. В лицето на Ханзи Флик Сане намери треньор, когото аз ценя много като човек и професионалист", завърши Елгерг.